KIA EV6 câștigă "Mașina Anului 2022" în nominația What Car?

  • Cel mai recent din lista lungă de premii globale pentru primul vehicul EV dedicat Kia
  • EV6 a fost numit și „SUV-ul electric al anului” de What Car?
  • Doar al doilea vehicul complet electric care a câștigat vreodată premiul „Mașina anului” – după Kia Niro EV în 2019

Kia EV6 a câștigat premiul general „Mașina anului 2022” la prestigiosul concurs What Car?, alături de nominația „SUV-ul electric al anului”. Această victorie istorică pentru primul vehicul electric dedicat Kia marchează pentru a doua oară, când un vehicul electric câștigă What Car? „Mașina anului” după Kia Niro EV în 2019.

Trofeul „Mașina anului” pentru Kia EV6 este unul remarcabil, dintr-un număr record de premii și aprecieri din partea experților la titluri media internaționale de top în cele 10 luni de când mașina a fost introdusă pentru prima dată la nivel global în martie anul trecut.

„EV6 combină o autonomie uriașă în lumea reală cu capacitatea de a se încărca la viteze cu care niciun rival nu poate ține pasul, abordând două dintre cele mai mari preocupări pe care oamenii le au încă în legătură cu mașinile electrice. În plus, folosind suporturi electrice personalizate, mai degrabă decât un set care este împărtășit de modelele pe benzină și diesel, Kia a reușit să profite de dimensiunea compactă a motoarelor electrice și să producă o mașină extrem de spațioasă și practică. Adăugați performanță fără efort, rafinament remarcabil, prețuri competitive și una dintre cele mai bune garanții din jur, iar impresionantul EV6 nu arată doar ca viitorul – se și simte așa.”, a declarat Steve Huntingford, editor la revista „What Car?”.

EV6 aduce putere cu rază lungă de acțiune, cu zero emisii, încărcare ultra-rapidă de 800 V și stil distinctiv pe piața SUV-urilor. EV6 permite vehiculului să atingă o autonomie de condus de până la 528 de kilometri de la o singură încărcare pe ciclul combinat WLTP, în timp ce tehnologia avansată de încărcare de 800 V înseamnă că șoferii pot încărca de la 10 la 80% în doar 18 minute.

În fiecare an, premiile „What Car?” desemnează cele mai bune mașini noi din mai multe categorii de vehicule. Pentru a fi eligibilă pentru premii, o mașină trebuie să fi fost testată spate la spate cu rivalii săi, pe drumuri și la o unitate de testare dedicată, de către echipa de testeri rutieri What Car?. O „Mașină a anului” este apoi selectată dintre câștigătorii categoriei.

KIA Moldova

mun. Chișinău, str. Socoleni 18

mun. Bălți, str. Nicolae Iorga 6/1

Tel: (022) 022 811 888

e-mail: sales@autoframe.md

www.kia.md