KIA EV6 desemnată Mașina europeană a anului 2022

Noul KIA EV6 a fost desemnat Mașina Anului 2022 la prestigioasele premii European Car of the Year (COTY). Inovatorul crossover integral electric a fost votat câștigător general de un juriu format din 61 de membri, format din jurnaliști auto notorii din 23 de țări europene.

Inițial, KIA EV6 a fost inclus în lista candidaților la cel mai înalt premiu, alături de peste șaizeci de modele lansate în 2021. În noiembrie, juriul COTY a redus această listă lungă la șapte, dintre care șase vehicule electrice, demonstrând și mai mult importanța crescândă a vehiculelor electrice pentru consumatori pe măsură ce societatea trece la un nou viitor mobil.

Jason Jeong, președintele Kia Europa, a comentat: „EV6 este o dezvoltare cu adevărat iconică, care a fost concepută de la zero pentru a face vehiculele electrice distractive, confortabile și accesibile, combinând o gamă reală impresionantă, capacități de încărcare ultra-rapidă, un spațiu ultraspațios. interior high-tech și condus cu adevărat plăcut. o experiență remarcabilă. EV6 este un semn interesant a ceea ce urmează să vină în gama noastră de vehicule electrificate în evoluție.”

EV6 este primul vehicul electric KIA construit special, bazat pe platforma modulară electrică-globală (E-GMP) a companiei. Această arhitectură de înaltă tehnologie asigură că EV6 elimină multe dintre compromisurile cu care se confruntă vehiculele electrice construite pe platforme concepute inițial pentru vehiculele cu motor cu combustie. Cu suportul E-GMP, EV6 are cel mai bun spațiu interior de înaltă clasă, o autonomie impresionantă de 528 km și o capacitate de încărcare ultra-rapidă de 800 V care permite clienților să se încarce de la 10% la 80% în doar 18 minute.

EV6 este primul dintre cele șapte modele de vehicule electrice dedicate pe care KIA intenționează să le lanseze până în 2026. Crossover-ul complet electric va juca un rol cheie în ambiția companiei de a deveni lider mondial în furnizorul de soluții de mobilitate durabilă.