KIA câștigă opt premii TOP SAFETY PICK și TOP SAFETY PICK+

Institutul de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzilor (IIHS) a desemnat opt ​​vehicule KIA pe locul doi în industrie la premiile sale TOP SAFETY PICK (TSP) și TOP SAFETY PICK+ (TSP+) din 2022. KIA Telluride, Sorento, Seltos, Carnival lansate după martie 2021 (cu faruri speciale), Sportage și Soul (cu protecție suplimentară la impact frontal și faruri speciale) au primit premii TSP. Sedanurile Kia K5 și Stinger s-au calificat drept câștigători TSP+.

„În vreme ce marca KIA face un pas important către electrificarea vehiculelor de următoarea generație, siguranța pasagerilor rămâne o prioritate de vârf”, a declarat Sean Yun, Președinte și CEO al KIA America, KIA America de Nord. „Aceste opt premii IIHS TOP SAFETY PICK și TOP SAFETY PICK+ sunt rezultatul direct al angajamentului nostru de a oferi clienților noștri cele mai înalte standarde de pregătire pentru situații de urgență, integritate structurală și sisteme de siguranță accesibile.”

Toți câștigătorii TSP 2022 au primit evaluări „Bine” în șase teste de impact – Suprapunere mică pe partea șoferului în față, Suprapunere mică pe partea pasagerului în față, Suprapunere moderată față, Testele de rezistență a acoperișului și a tetierei – și evaluarea „Avansat” sau „Excelent” pentru vehicul – prevenirea coliziunilor frontale între vehicul și pieton. În plus, vehiculul trebuie să aibă cel puțin un sistem de faruri disponibil evaluat Bun sau Acceptabil. Pentru o desemnare TSP+, un sistem de faruri „Bun” sau „Acceptabil” trebuie să fie echipament standard.