KIA EV6 a fost selectată pentru "Mașina anului 2022"

  • KIA EV6 a fost nominalizată la categoria „Mașina anului” după doar o lună de vânzare
  • Autonomia electrică de 528 km, performanța remarcabilă și încărcarea ultra-rapidă redefinesc mobilitatea electrică
  • KIA a ajuns pe lista scurtă COTY pentru a patra oară în Europa

Noua KIA EV6 a fost selectată în runda finală a premiilor pentru „Mașina Anului 2022” (COTY). Inovatorul crossover electric a fost inclus provizoriu printre alte șaizeci de modele noi lansate în acest an și a fost selectat acum de cei 61 de jurați COTY din 23 de țări pentru lista scurtă din șapte. Câștigătorul general COTY va fi anunțat în februarie.

În doar o lună de la vânzarea în Europa, noul KIA EV6 a avut un impact mare asupra presei și potențialilor cumpărători, cărțile de precomenzi închizându-se devreme după o cerere fără precedent pentru noul model. Datorită încărcării ultra-rapide, autonomiei de 528 km și performanțelor uluitoare, EV6 este un vehicul electric obișnuit, care se compara cu multe modele premium.

Brandul KIA s-a reinventat la începutul anului 2021 cu un nou nume, un nou logo și un etos de design reînviat, numit „Opposites United”. EV6 este primul vehicul lansat în această nouă direcție și este primul vehicul electric cu baterii dedicat de la KIA, bazat pe noua platformă modulară electrică globală (E-GMP).

Jason Jeong, președintele KIA Europe, a comentat: „KIA este mândră să stea umăr la umăr cu unele dintre cele mai bune exemple de mobilitate modernă. După cele două nominalizări ale Ceed în prima și a treia generație și cea pentru Stinger, nominalizarea noului EV6 este o recunoaștere a progresului nostru și evidențiază angajamentul nostru de a oferi soluții de mobilitate durabilă. Le dorim tuturor celorlalți nominalizați mult succes la Premiile Mașina Anului”.